Handtherapietherapie

Hand- en polsklachten? Wij helpen u graag een handje!

De hand en pols zijn ingewikkelde gewrichten met veel botten, spieren, pezen en banden die er samen voor zorgen dat u uw handen kunt bewegen: met veel kracht of juist met heel veel precisie. Een hand is ook heel kwetsbaar.

Door een ongeluk, overbelasting of slijtage kunt u verschillende klachten krijgen. Dit kan erg vervelend zijn voor het dagelijks functioneren, want hiervoor zijn de hand- en armfunctie juist erg belangrijk. Verstoring hiervan kan grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw werkuitvoering of het beoefenen van uw favoriete sport. Een goede behandeling door specialisten is dan erg belangrijk.

Welke klachten?

hand therapie close up

Enkele voorbeelden zijn onder andere:

Artrose van duim, vinger of pols Reumatoïde artritis Breuken van vingers en/of pols Peesletsel en peesontstekingen (triggerfinger, ziekte van Quervain e.d.) Zenuwletsel of compressie klachten (carpaal tunnel syndroom e.d.) Spier-, pees- en bandletsel als gevolg van overbelasting of een trauma Sportgerelateerde klachten Instabiliteitsklachten, zoals hypermobiliteit Nabehandeling Dupuytren na operatieve ingreep Revalidatie na een operatie Aangeboren aandoeningenWat is handfysiotherapie?

handtherapie oefening

De fysiotherapeut behandelt functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Een handtherapeut heeft zich gespecialiseerd op de behandeling van de hand, pols en arm. De handtherapeut houdt zich bezig met het revalidatieproces na een operatie, maar behandelt ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep) bijvoorbeeld na een ongeluk of overbelasting. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden die altijd zullen worden afgestemd op uw klachten en doelen.

Samen met de therapeut zal u eraan werken om weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren in het dagelijks leven en uw doelen te behalen. Samen werken aan uw therapie!

Wat bieden wij U?

U zult behandeld worden door een gecertificeerd handtherapeut en de behandelingen kunnen bestaan uit wondverzorging, littekenbehandeling, spalktherapie om uw hand rust te geven of te corrigeren, training van specifieke vaardigheden, oefentherapie en advies over de uitvoer van dagelijkse handelingen.